patriotichnaprograma.blogspot.com

patriotichnaprograma.blogspot.com

понеделник, 22 юни 2015 г.

50 години от откриването на Могиланската могила


На 22 юни 2015 г. осмокласници от историческата паралелка на СОУ "Христо Ботев" в град Враца с преподавател г-жа Малина Тодорова, в стила на древногръцкото театрално изкуство представиха програма посветена на 50 годишнината от проучването на Могиланската могила във Враца и откриването на богатите гробни дарове положени в нея.
Възстановката беше поредна проява от Програмата за патриотично възпитание. Под вещото ръководство на археолога доц. д-р Нарцис Торбов, учениците се превъплътиха в антични актьори. Те представиха богата информация за златният венец на тракийската принцеса, наколенника и златните обици, както и за всички скъпоценности, открити преди 50 години в центъра на Враца.

На 26 юни, предстои заключителното събитие по Патриотичната програма, което ще включва изложба и презентация на осъществените дейности, представяне на филма „Ботев. От Голгота към свобода“ и връчване на грамотите за завършен курс на обучение на ръководителите и участниците в Програмата за патриотично възпитание за 2015г. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар