patriotichnaprograma.blogspot.com

patriotichnaprograma.blogspot.com

понеделник, 22 февруари 2021 г.

Ученици писаха есета за Левски

На 19 февруари 2021г. се проведе осмото издание на младежкото състезание “ Чиста и свята република...”. Състезанието се организира от Ученически общински съвет- Враца и Младежки дом- Враца, под патронажа на “Програма за патриотично възпитание” област Враца. Тазгодишното издание на надпреварата се проведе под формата на конкурс за есе на тема” 10 размисли от тефтерчето на Васил Левски”. Конкурсът беше национален и получихме много конкурсни творби от 7 града на България. Изключително горди сме, че имаме възможността да организираме това събитие и да се срещаме с младежи, които носят българския дух и са истински родолюбци. Благодарим и на г-жа Нели Стоянова- уредник в Регионален исторически музей- Враца, за неизвестните факти за Апостола, които ни представи, както и за връзката му с нашия край. Благодарим и на Християн Христов и Симона Христова от Театрална група ТЕМП.

Журито на тазгодишното състезание бе съставено от учители, част от клуб “Учители- будители” към Ученически общински съвет- Враца. Това са: Мая Антова- учител по история, Милена Ангелова- учител по български език и литература и Владислав Тодоров- учител по философски науки. Журито определи наградените на бъдат:
Поощрителна награда за Виктор Стоянов, ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф” гр. Разград
Трето място за Яна Врачовска, ПГО “Елисавета Багряна” гр. Бяла Слатина
Второ място за Теодора Василева, СУ “Христо Ботев” гр. Враца
Първо място за Преслава Николова, СУ “Христо Ботев” гр. Враца
Екипът на Ученически общински съвет- Враца определи специална награда на получи Борислав Димитров от гр. София
Всички те получиха награди, осигурени от “Програма за патриотично възпитание” Област Враца създадена от г-н Красимир Богданов. Благодарим на всички участници и гости на събитето.
“Аз съм обещал на отечеството си жертва запосвобождението му, а не да бъда кой знае какъв” Васил Левски!

Няма коментари:

Публикуване на коментар