patriotichnaprograma.blogspot.com

patriotichnaprograma.blogspot.com

неделя, 27 февруари 2022 г.

ЯСНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА ЛЕВСКИ

Радостни сме да споделим с вас резултатите от Националния конкурс за есе на тема: "Аз съм Левски". Тази година отново видяхме прекрасни творби, в които младите хора представиха възгледите си за живота и делото на Апостола. Щастливи сме, че конкурсът е дори по-успешен от миналогодишното издание. Тази статистика ни показва, че младежите в България познават и ценят историята си и нейните герои. Благодарни сме на всеки, който взе участие в състезанието и се надяваме да сме ви помогнали да преоткриете Левски чрез вашите задълбочени проучвания по тази тема. Чрез вас виждаме, че идеите му са живи и до днес, а борбата за неговите идеали все още продължава.

Днес 24 февруари 2022 г. в Младежки дом – Враца се проведе оценяване и класиране на есетата представени за участие в Националния конкурс за есе на тема „Аз съм Левски“ организиран в рамките на традиционното Младежко състезание посветено на живота и делото на Васил Левски – „Чиста и свята република“. Състезанието се организира ежегодно от Ученически Общински Съвет – Враца с подкрепата и партньорството на Младежки дом – Враца и Програма за патриотично възпитание – Враца. Творбите бяха оценявани според посочените в Статута критерии, изискващи добро познаване на историческите факти, умения за изграждане на художествен текст, творчески подход и лична позиция. Наградите се присъждат на есетата, чиито автори са успели да предложат стойностна авторска интерпретация на темата „Аз съм Левски”.
1-во място – Мила Цветомирова Йорданова - 14 години - СУ "Никола Войводов" – гр. Враца
2-ро място – Теодора Александрова Василева - 16 години - СУ "Христо Ботев" – гр. Враца
3-то място – Цветомир Асенов Евлогиев - 14 години - ПТГ "Никола Й. Вапцаров" – гр. Враца
Журито присъди две поощрителни награди – ДИПЛОМ -
Поощрителни награди се присъждат на:
1. Веселин Сергеев Дончев - 15 години ПГТР – гр. Враца
2. Далия Мирославова Йорданова - 16 години - ПГСС "Никола Пушкаров" – гр. Попово
Носителите на призови места и поощрения получават грамоти и предметни награди осигурени от организаторите.
Всички участващи в конкурса получават грамоти за активно и достойно представяне.
Настоящият протокол се състави и подписа за отчитане на Конкурса.
Благодарим на журито за усърдната работа и за задълбочения анализ на произведенията. Благодарим и на всички участници в конкурса.
В кратък срок ще се свържем с всички участници, за да изпратим наградите в конкурса.







Няма коментари:

Публикуване на коментар