patriotichnaprograma.blogspot.com

patriotichnaprograma.blogspot.com

четвъртък, 12 март 2015 г.

Програмата за патриотично възпитание продължава и през 2015г., вече на областно ниво

Програмата за патриотично възпитание е създадена през 2012г. в Община Враца и се осъществява под патронажа на Красимир Богданов. Тя цели да съхранява, запознава и популяризира сред младите хора, традиционните български духовни и културни ценности.
Програмата за патриотично възпитание за 2015 г. ще се осъществява за първи път на областно ниво. Това налага нейното реализиране на три равнища: за Община Враца – по специално разработен план, като официалният старт за общината е на 18 февруари със състезание посветено на живота и делото на Апостола на българската свобода Васил Левски; за общините Бяла Слатина, Мездра и Криводол – по приложения план; за останалите общини – чрез излъчване по заявка на  филма „Ботев. От Голгота към свобода“.

През месец май във Враца ще се състои второто издание на интерактивната познавателна игра „Познавам ли моята България?”, в която се очаква да покажат своите познания по история и география на нашата Родина ученици от всичките 5 общини, включени в Програмата за патриотично възпитание на младите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар